… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Tanácsok a hosszan tartó és egészséges barnuláshoz

Tanácsok a hosszan tartó és egészséges barnuláshoz

Számos kutatás bizonyítja a nap jótékony hatását, miszerint jó kedvre derít, szépít és testileg-lelkileg feltölt. De figyelembe kell venni azt is, hogy mennyi időt tölthetünk el a napon. Sajnos jótékony hatást napi 15 percnyi napozásnak tulajdonítanak. Ennyi idő ugyanis elég ahhoz, hogy testünk az UV sugarak segítségével D-vitaminhoz juthasson.

A D-vitamin a csontépítésben játszik jelentős szerepet, de jó hatással van az idegrendszerre, védi a szívet és a megfelelő hormonműködéshez is elengedhetetlen. Tudatos napozással azonban több időt is tölthetsz a napon, de jó, ha tudod, hogy minél hosszabb ez az idő, annál többféle (krémek, kalap, folyadék) védelemre van szükséged. Sokan nemcsak az egészséges hatás miatt akarnak barnulni, hanem azért is, mert a barna bőr optikailag karcsúsít. De csakis a szépen és egyenletesen lebarnult bőr! Így a tudatos napozással növelheted önbizalmadat.

A barna bőr szépít és karcsúsít, ha okosan napozol
• Lassan és fokozatosan szoktasd bőrödet a napfényhez!
• Válassz vízálló fényvédőkrémet, mely véd az UVA és UVB sugárzástól is!
• Rágcsálj minél több sárgarépát, hiszen így értékes béta-karotinhoz juthatsz, ami fokozza bőröd ellenálló képességét és színezi is a bőrt, anélkül, hogy nap érné!
• 11 és 15 óra között lehetőleg kerüld a napozást!
• Lejárt szavatosságú termékeket ne kenj a bőrödre, hiszen azok már nem nyújtanak védelmet!
• Ne csak trendi legyen a szemüveged, hanem védjen az UV sugarak ellen is
• Amikor felhős az idő, akkor is leéghetsz, így ebben az esetben se feledkezz meg a krémezésről
• Ha félted a hajadat, akkor viselj kalapot, hogy megőrizd színét és megelőzd a hajszálak kiszáradását
+ 1 tipp:  ha bikinit viselsz, akkor ügyelj arra, hogy vagy mindig ugyanott legyenek a pántok vagy inkább kapcsold ki őket, hogy végül ne több „fehér pánttal” térj haza a strandról!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest