… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Munkahelyi testmozgás – tippek a jó közérzetért!

Munkahelyi testmozgás – tippek a jó közérzetért!

Az irodai munkát végzőknek nagyon fontos, hogy rendszeresen mozogjanak és egészségesen táplálkozzanak. Az ülőmunkának sajnos számos mellékhatásai lehetnek, ha naponta rászánunk egy kis időt a testünkre, akkor könnyen kiküszöbölhetjük a nem kívánt betegségeket.

 Lift helyett lépcső
Nagyon sokat segíthet, ha a felvonó helyett a lépcsőt használjuk, persze, ha a tízedik emeleten dolgozunk, akkor nem kell haldokolva felmászni, de egy-két emeletet nyugodtan felsétálhatunk, nagyon jót fog tenni a bemerevedett lábainknak.

Egyszerű gyakorlatok
Óránként álljunk fel és végezzünk pár könnyű tornagyakorlatot, kar – és fej körzések, lábnyújtás, kitörések, ezek mind segítenek, hogy görcsös végtagjainkat újra formába hozzuk. A munkáltatónk is örülni fog neki, hiszen a mozgás után az ember felfrissül és sokkal nagyobb energiával tud nekilátni a mindennapi feladatoknak. Tehát, ha úgy érzed, hogy teljesen betompultál, pattanj föl és guggolj le-föl tízszer.

Táplálkozás
Óvakodjunk a nasiktól, semmi csoki, keksz, cukorka, tudjuk mi, hogy ezek mennyire finomak, de bizony, aki egész nap ücsörög, az nem teheti meg, hogy ilyen káros szenvedélynek hódoljon. Cseréljük le őket valami egészségesebbre, vágjunk össze mindenféle gyümölcsöt és zöldséget, ezek falatozásával biztosan nem ragadnak ránk a csúfos pluszkilók.

Ínhüvelygyulladás ellen
Az állandó gépelés és az egér használata bizony ínhüvelygyulladáshoz is vezethet, ezt is megelőzhetjük, ha minden fárasztó óra után egy percig megmozgatjuk az ujjainkat, csuklónkat, amint érezzük, hogy túlterheltük magunkat fordítsunk egy kevéske időt a regenerálásra.

Szék helyett fitt-ball
Az aerobik labdák nagyon hatékonyak, ha lecseréljük munkahelyi székünket egy ilyenre garantáltan izmos és feszes lábunk lesz kevés idő alatt. Az állandó rugózás – amit nem lehet megállni egy ilyen lasztin ülve – tökéletes formába hoz, ha nincs időnk munka mellett még konditerembe is járni.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest