… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Így nyerheted vissza szülés után az alakodat! 6 bevált és hatékony tipp

Így nyerheted vissza szülés után az alakodat! 6 bevált és hatékony tipp

A gyermekáldás fantasztikus dolog és talán az egyik legszebb időszak egy nő életében. Viszont szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy testünk megváltozik, bőrünk veszít rugalmasságából. A kisbabával sajnos felesleges zsírpárnákat is kapunk ajándékba, amit egy idő után már nagyon nehéz elfogadni. A most következőkben bemutatjuk a Hollywoodi sztárok féltett titkait, melyekkel az újdonsült anyukák gyorsan visszanyerhetik fittségüket!

A test és a lélek harmóniája nagyon fontos minden ember számára, egy nőnek pedig különösen lényeges, hogy miután anya lett, ugyanúgy vonzó nőnek is érezze magát egyúttal. Kezdetben csak a sztárok számára volt elengedhetetlen, hogy alakjukat minél előbb visszanyerjék a szülés után, de ma már minden nőnek megvan a joga és lehetősége, hogy kismamaként is fantasztikusan nézzen ki. Íme néhány hatékony tipp hozzá, amit érdemes megfogadni

Csodatévő szuperételek
Az újdonsült anyukák számára létszükséges, hogy szervezetük megkapja a maximum tápanyagokat. Gwyneth Paltrow régóta nagy rajongója a szuper ételekkel végzett diétának, a gyönyörű színésznő csak úgy, mint Victoria Beckham ijesztő gyorsasággal szabadult meg a terhesség alatt felszedett kilóktól. Fontos, hogy olyan ételeket válassz, melyek tápanyagban gazdagok, de kevés kalóriát és zsírt tartalmaznak, mint például a hal. A tej és a joghurt szintén szuperételnek számítanak, mivel kalciumban gazdagok, így biztosítják az erős csontokat. Persze a fehérjéről se feledkezz meg, a sovány csirkehús, és a bab kitűnő erre a célra.

Korrigáld a testtartásod!
Egész egyszerűen megfogalmazva a test sokkal jobban működik, ha ügyelsz a helyes testtartásra, és ez igaz a medencefenékre is. A rossz testtartás a terhesség gyakori velejárója – a gond az, hogy szülés után is megmarad a rossz testtartás, és emiatt a medencefenék működése is gyengülhet. Tehát még egy ok arra, hogy kihúzzuk magunkat!

Természetes olajok a mellek védelmében
Aggodalomra nincs ok, amennyiben nem volt kóros súlynövekedés, a mellek visszanyerik szülés után idővel eredeti alakjukat. Fontos azonban, hogy már a babavárás alatt is akár természetes olajokkal ápoljuk a melleket, ezzel ugyanis megelőzhető a striák, azaz csíkok kialakulása. Emellett ne feledkezzünk el különböző mellfeszesítő gyakorlatokat végezni.

A megfelelő edzésforma
Cindy Crawford, Heidi Klum, Claudia Schiffer. Hogy mi a közös bennük? Mindannyian szupermodellek, édesanyák, és Power Plate vibrációs tréninggel szerezték vissza gyönyörű alakjukat. „Az edzők számára kihívást jelent az anyukák edzése. Az erő, az izmok funkciója, az izomtónus és az energia visszaszerzése közben a terhesség alatt lerakódott zsírkészletek letornázása is feladat. Emiatt hatékony, gyors, ugyanakkor nem kimerítő megoldásra van szükség. A vibrációs tréning természetes izomstimulációja tökéletes megoldás erre. A hát- és deréktáj stabilitás visszaállítására összpontosító teljes test vibráció úgy edz, hogy közben az alváshiányos, nem igazán ráérő és kevés energiával bíró anyukák esetében felgyorsítja az edzést. Sok kismama szeretne megszabadulni a lerakódott zsírtól, szeretné magát újra energikusnak érezni, de egyszerűen nem ér rá edzeni. A Power Plate gyors (max. 30 perc), hatékony, és a problémákat együttesen kezelő edzési módszer, mely a szülés utáni problémás területekre koncentrál, azaz a hasra, az alhasi izmokra és a zsírmennyiség csökkentésre. Ráadásul ezt az edzésformát már a szoptatás ideje alatt is el lehet kezdeni!”- árulta el Csuka Joli, a Power Plate vezető edzője.

Edzésnél ügyelj a helyes légzésre!
Belégzéskor a bordák területére szívd a levegőt. A helytelen légzés olyan nyomást gyakorolhat a gyenge izmokra, aminek azok nem tudnak ellen tartani. A kezdő kismama mindenképpen a legalacsonyabb rezgéssel kezdjen edzeni, visszafogott munka/pihenő aránnyal. 30 Hz, 30 mp beállítás megfelelő. Ahogyan aztán erősödsz nő majd a kitartásod is, úgy lehet fokozni a rezgést és átállni a standard beállításokra.

Intimtorna a szülés utáni inkontinencia ellen
Megdöbbentő adat, de a lakosság 20-30%-a szenved inkontinenciától, a probléma nem ritkán a terhesség során, illetve szülés után jelentkezik. A terhesség ideje alatt, a testben lejátszódó változások növelik a medencefenék izmaira ható nyomást. A szülés során pedig ezek még tovább nyúlnak. Így a meggyengült tartóizmok nem képesek teljes mértékben visszatartani a vizeletet, ha a hólyag nyomás alá kerül, pl. tüsszentés közben. Szerencsére ez az állapot nem tart örökké, bár néha csak hónapok múlva múlik el, épp ezért érdemes kiemelt figyelmet szentelni neki. Már a terhesség alatt érdemes elkezdeni az intimtornát. A gyakorlatok segítenek a hüvelynek összébb húzódni, erősebbé válni, és persze nem utolsó sorban az inkontinencia is megelőzhető vele. Ha erős a fenékizom az segíti a helyes testtartást és a megfelelő medencefenék „üzemelést”. Ha gyenge a farizom, akkor könnyebben visszacsúszunk a rossz pozitúrába. A vibrációs tréning segít az inkontinencia problémák megszüntetésében, a belső izmok tónusának visszaállítása által, és a medence izomzatának erősítésével. A vibrációs hatást kombinálhatod különböző tornagyakorlatokkal, többek között speciális gátizom tréninggel. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest