… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Így néz ki egy egészséges diéta- Tippek Lady Gagától

Így néz ki egy egészséges diéta- Tippek Lady Gagától

Lady Gaga legújabb albumának, a Born this way- nek óriási, 110 napos világ körüli turnéjára egy speciális diétával készül, hogy alakját a legjobb formában tartsa és a feszített tempót is bírja. De mi is ez a diéta, amelyről a szakemberek úgy nyilatkoznak, hogy végre az első ésszerű sztár fogyókúra?

Lady Gaga nemrégiben azt írta a Twitteren, hogy folyamatosan salátát kell ennie, miközben sajtburgerről álmodik. Majd hozzátette: „minden popsztárnak éheznie kell”. Ám a táplálkozási szakértők ennek ellenére az utóbbi idők egyik legkövethetőbb, legeredményesebb fogyókúrájaként tartják számon az énekesnő diétáját. De akkor most mi az igazság?

Fotó: MTV

A különc énekesnő diétáját állítólag a fitness- és táplálkozási guru, Harley Pasternak állította össze, mely napi ötszöri, szigorú ékezést, valamint heti szintén ötszöri, 25 perces intenzív edzést foglal magában. Ez azt jelenti, hogy a „Poker thin” néven emlegetett fogyókúra kivívta magának az egyik legkeményebb sztárdiétának járó címet.

Ám nemcsak a legmegerőltetőbb, de a legegészségesebb fogyókúráért járó „elismerést” is bezsebelhette ez a különös diéta, hiszen függetlenül attól, hogy látható súlycsökkenést is eredményez, a napi ötszöri, kicsi ételadag bevitele szervezetünkbe még egészségesebb is a szakemberek szerint, mint a háromszori nagy étkezés. A múltban a „keveset de gyakran„ étkezési szokás nagyobb népszerűségnek örvendett, hiszen ez többek között képes a vércukorszintet folyamatosan azonos szinten tartani, ezáltal elkerülhető az evés utáni telítettség és a feszítő érzés, valamint a letargia, ami a nagy de ritkább étkezések után szintén gyakran fennáll.

A „Pasternak- diéta” előírja, hogy minden étkezésnek tartalmaznia kell az alábbi öt összetevőt: protein, rost, szénhidrát, egészséges zsiradék (olíva olaj, avokádó, mandula, tökmag, …), cukormentes folyadék. Szakértők szerint ez a módszer összehasonlítva a többi, gyakran őrült hollywoodi diétával, abszolút logikus és megvalósítható, mivel követője nem hagy ki étkezéseket és még mesterséges anyagokkal teli fogyasztó tablettákat sem kell beszednie használójának. Pasternak nyilatkozata szerint mindig igyekszik elegendő szénhidrátot biztosítani Gaga számára, amely segítségével kellő energiát nyerhet a sztár köztudottan erőteljes, és mozgalmas színpadi produkcióihoz.

A fogyókúra sikerét mutatja, hogy egyre több követője akad, nagy előnye, hogy a legfontosabb tápanyagok bevitelét minden étkezésnek biztosítania kell, és tudatos, mérsékelt, de tartós fogyást jelent követője számára. Azonban ennél a diétánál is érdemes arra ügyelni, hogy azért mindig megfelelő mennyiségű ételt vigyünk be szervezetünkbe az étkezések folyamán. Gaga kiírásából, mely szerint csak salátákat eszik, miközben sajtburgerről álmodik, arra következtethetünk, hogy az énekesnő beleesett abba a hibába, hogy túlságosan is sanyargatja magát, nem tartja be a megfelelő adagokat, rajongói bejegyzéseikben pedig már annak adnak hangot, hogy kedvencüket az anorexiától féltik.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest