2013. március. 20.
Az indiánok csak édes víznek nevezik, valójában azonban inkább a mézhez hasonlít. A juharszirup nem csak finom, de egészséges is.
- Juharszirupot akkor kapunk, ha a juharfa cukros nedvét többszörösen leszűrjük.
- Ma Délkelet-Kanada, és New England az egyetlen juharszirup termelő régió a világon.
- Egészségesebb a cukornál, nem terheli meg annyira a szervezetet, mivel fokozatosan kerül a véráramba és lassabban bomlik le.
- Magas a vitamin és ásványianyag tartalma, ezáltal erősíti az immunrendszert
- Kalóriaértéke alacsonyabb mint a fehércukoré
- Hazánkban főzéshez, sütéshez, italok ízesítéséhez gyakran felhasználják.
- Kutatások során antioxidánsokat, gyulladáscsökkentő anyagokat, és vércukorszintet szabályozó polifenolokat találtak benne
- Dietetikusok a szuperételek közé sorolják, közvetlenül az áfonya és zöldtea mellé.
- Rendszeres fogyasztása szépíti a bőrt és gyorsítja a szervezet regenerálódását.
- Erősíti a hajat, javítja a látást, és kiváló méregtelenítő.
- A fenolos vegyületek csoportjába tartozó flavonoidok köztudottan jó hatással vannak a szervezetre, a juharfa ezzel öli meg a számára ártó baktériumokat. A szirup hasonlóan működik a szervezetben is, értékes anyagainak köszönhetően megvédi a betegségekkel szemben.