… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Honnan ered és mire jó a juharszirup?

Honnan ered és mire jó a juharszirup?

Az indiánok csak édes víznek nevezik, valójában azonban inkább a mézhez hasonlít. A juharszirup nem csak finom, de egészséges is.

  • Juharszirupot akkor kapunk, ha  a juharfa cukros nedvét többszörösen leszűrjük.
  • Ma Délkelet-Kanada, és New England az egyetlen juharszirup termelő régió a világon.
  • Egészségesebb a cukornál, nem terheli meg annyira a szervezetet, mivel fokozatosan kerül a véráramba és  lassabban bomlik le.
  • Magas a vitamin és ásványianyag tartalma, ezáltal erősíti az immunrendszert
  • Kalóriaértéke alacsonyabb mint a fehércukoré
  • Hazánkban főzéshez, sütéshez, italok ízesítéséhez gyakran felhasználják.
  • Kutatások során antioxidánsokat, gyulladáscsökkentő anyagokat, és vércukorszintet szabályozó polifenolokat találtak benne
  • Dietetikusok a szuperételek közé sorolják, közvetlenül az áfonya és zöldtea mellé.
  • Rendszeres fogyasztása szépíti a bőrt és gyorsítja a szervezet regenerálódását.
  • Erősíti a hajat, javítja a látást, és kiváló méregtelenítő.
  • A fenolos vegyületek csoportjába tartozó flavonoidok köztudottan jó hatással vannak a szervezetre, a juharfa ezzel öli meg  a számára ártó baktériumokat. A szirup hasonlóan működik a szervezetben is, értékes anyagainak köszönhetően megvédi a betegségekkel szemben. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest