… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Hogyan ne hízz meg a nyaralás alatt

Hogyan ne hízz meg a nyaralás alatt

A nyaralás általában egyet jelent a lustálkodással, és a derékbőség megnövekedésével, ilyenkor a nyári semmittevésben könnyen ellustul, vagy éppen meghízik az ember lánya. Ha a te vakációd is abban merül ki, hogy a szádhoz emelgeted kedvenc koktélodat, és egyik oldaladról a másikra fordulsz, ideje változtatni. Íme néhány tipp, hogy a nyaralásról is bombaformában térj haza! 

Válj aktív turistává!
Nem kell feltétlenül edzésekkel fárasztanod magad a nyaralás alatt, rengeteg kalóriát égethetsz el egy-egy kirándulás során is, miközben bejárhatod a környéket, és megismerheted a helyi látványosságokat. Túrázz, kerékpározz, vagy bővítsd  a látóköröd és menj hegyet mászni. Így egy kis szín mellett, néhány izgalmas élmény is begyűjthetsz a vakáció során. Még jobb, ha alapból olyan helyre foglalsz szállást, ahol a sport, a mozgás a kiemelt szolgáltatások közé tartozik!

Heverészés helyett ússz
Ahelyett, hogy naphosszat a medencében lubickolnál, menj ki 20 percre mindennap a partra és dolgoztasd meg kicsit az izmaidat. Az úszás nem csak az alakodnak tesz jót, de a tartásodon is sokat javíthat. A parton akár kedvenc gyakorlataidat is elvégezheted, végül pedig ne feledkezz el a nyújtásról sem!

Ügyelj a folyadékbevitelre
A megfelelő folyadékbevitel nyáron kiemelt fontos a nagy meleg miatt, nem csak alakod, de egészséges szempontjából is. Ha nyaralás alatt több alkoholt iszol, mint máskor ezt a szabályt különösen fontos betartani, az alkoholnak ugyanis dehidratáló hatása van.

Nem muszáj édességen élni
Habár a vakáció alatt mindannyian elengedjük magunkat, sokan túlzásokba esnek, és úgy érzik, a megérdemelt pihenés alatt jogukban áll a nap 24 órájában édességekkel, vagy éppen nehéz ételekkel tömni magukat. Nem feltétlenül muszáj azonban ilyenkor nassolással kitölteni az étkezéseket, helyette használd ki, hogy ez az az időszak, amikor sok friss gyümölcs és zöldség áll rendelkezésedre! Készíts finom nyári salátákat, gyümölcsturmixokat, ha pedig tengerparti nyaralásra mész, fogyassz minél több halat!

Vigyázz az all inclusive italfogyasztással!
Az olyan all inclusive nyaralások, melyekben benne van a korlátlan italfogyasztás, könnyen a kalóriák tömegét növelheti. Nem is gondolnánk mennyi felesleges cukrot, és energiát juttathatunk be szervezetünkbe néhány pohár narancslével, cukros üdítővel, vagy koktéllal. Egy-egy koktél pl. akár 800 kalóriát is tartalmazhat, ennek hatására vércukorszintünk megnőhet, majd rövid időn belül hirtelen leesik, farkaséhséget szabadítva ezzel ránk.

Keresd az egészséges ételeket a svédasztalon!
A svédasztalos étkezések előnye, hogy számos fogás közül válogathatunk. Ilyenkor nem kell azon gondolkozni melyik étterembe üljünk be, vagy éppen mit főzzünk vacsorára. Ügyelj arra, hogy ilyenkor egészséges ételeket szedj a tányérodra, így nem csak a súlyfeleslegtől szabadulhatsz meg, de az emésztésedet is kíméled.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest