… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Gyógyír az öregedés ellen!

Gyógyír az öregedés ellen!

A zöld tea pozitív, jótékony egészségügyi hatásait évezredek óta ismerjük, számos tudományos kutatás és vizsgálat is bizonyította.  Azonban most, hogy itt a tavasz, mely köztudottan a legjobb időszak a regenerációra, érdemes újra sorra vennünk és megnéznünk, miért is szeretjük, ezt a természetes, folyékony csodaszert.

Antioxidánsok
A zöld tea talán legfontosabb említésre méltó tulajdonsága, hogy gazdag antioxidánsokban, melyek elpusztítják a szabad gyököket, ezáltal megakadályozzák vérrögök és szívproblémák kialakulását, DNS-ek károsodását. Segít optimális szinten tartani a koleszterint és vércukrot, valamint újabban daganatos megbetegedések megelőzésére is alkalmazzák.

Segít a fogyásban
A zöld tea rendszeres fogyasztása segíthet a fogyásban is, mivel felgyorsítja anyagcserénket, ezáltal a zsírt is hevesebben égeti el szervezetünkben. Segítségével akár napi 80 kalóriával többet is elégethetünk. Hogy ezt a jótékony hatást érvényesülni hagyjuk, lehetőleg cukor és édesítőszer használata nélkül fogyasszuk teánkat.

Élet hosszabbító hatás
Egy 1994-ben Japánban, 40,000 ember részvételével elvégzett kísérletben tesztelték a zöld tea élettani hatásait. A kísérleti személyeket azok közül választották ki, akik naponta minimum 5 csésze zöld teát ittak. A megfigyelés eredményeképpen azt kapták, hogy ezek az emberek, akik naponta rendszeresen fogyasztottak zöld teát életük során, sokkal kevésbé voltak hajlamosak a fiatal kori halálozásra.

Csodaszer az ekcémára, aknéra
A zöld tea fontos, gyógyító hatásaként tartjuk számon, hogy segít megelőzni, illetve elmulasztani a különböző bőrön jelentkező betegségeket, mint az ekcémákat és aknékat. Fogyasszunk legalább 3 csésze zöld teát naponta, hogy elérjük a kívánt hatást.

Fluorid
Meglepő, de igaz, hogy a zöld tea használata még a fogápolás területén is előnyös hatással jár, mivel megvédi fogainkat a különböző toxinoktól természetes fluorid tartalmának köszönhetően, amely beivódik a fogakba, ezáltal védi a foggyökeret és biztosítja a friss leheletet.

Gyógyír az öregedés jelei ellen
Antioxidáns, valamint C és E vitamin tartalmának köszönhetően segít a fiatalosabb külső elérésében. A zöld tea segít ellensúlyozni a nap káros hatásait, még a bőrégés ellen is gyógyír lehet, ezáltal is segítve bőrünk fiatalosan és frissen tartását.

Növeli memóriánk kapacitását, tanulási képességeinket
Bár a legvégére hagytam, nem jelenti azt, hogy ez lenne a zöld tea fogyasztásának legelhanyagolhatóbb hatása. Sőt! Képes kognitív képességeink erőteljes aktivizálására, ezáltal óriási segítségünkre lehet tanulásnál és memóriánk igénybevételekor. Hatása akár egy csésze kávéénak megfelelő is lehet, így itt a jó alkalom arra, hogy elgondolkozzunk azon, hogy a káros energiaitalok helyett inkább e természetes, számunkra oly sok jótékony hatással rendelkező italt válasszuk mindennapjainkban!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest