… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Érdekes módok arra, hogyan együnk kevesebbet

Érdekes módok arra, hogyan együnk kevesebbet

Az ünnepek közeledtével, amikor a vacsoraasztal roskadozni fog a finomabbnál finomabb ételektől, nem árt, ha megtanuljuk, hogyan csökkentsük a bevitelünket. Íme, néhány talán furcsának hangzó tipp arra, hogy ne együk/igyuk túl magunkat.

Ne együnk nagyon világos lámpánál
Brit tudósok szerint, 178 kalóriával többet eszik az, aki nagyon világosban étkezik, mint az, aki félhomályban fogyassza el a vacsoráját.

Igyál egyenes üvegből
Ha az italokra kerül a sor, akkor válassz inkább hosszúkás üveget és ne gömbölyded alakút. Egy tanulmány szerint a gömbölyded alak megtéveszti az agyunkat, így azt gondoljuk, hogy még alig ittunk belőle. Ez a szemfényvesztés üvegenként 60-120 kalória pluszt is jelenthet.

Egészségtelen után egészséges
Ha túl sok egészségtelen ételt ettél, amelyeknek magas a zsír és a szénhidrát tartalma, akkor szinte biztos, hogy rövid időn belül újra éhes leszel.  A zsíros, cukros ételek ugyanis beindítják az éhségérzetet. Ezért fontos, hogy ha teheted ezután, zöldséget illetve alacsony kalóriás ételeket egyél, hogy ne kapjon el az éhségroham.

Szénsavas víz
Ha nehéz és zsíros ételeket eszel, a legjobb, ha szénsavas ásványvízzel vagy üdítővel kíséred, ugyanis a szénsav miatt hamarabb érzed a teltségérzetet – mondják szintén a brit tudósok.

Balázs Zsuzsanna

Hozzászólások

Pin It on Pinterest