Illatos, finom és csábító. Mi lehet ez?! Persze, hogy a tavasz legfinomabb termése, az eper! Nagyító alá vettük a szerelem gyümölcsének is nevezett finomságot.
Titkok az eperről
Az eperben számos vitamin mellett megtalálható B-a C és A vitamin is. Immunerősítő és tisztító-veseműködést serkentő jótékony hatással is bír. Vastartalma miatt ajánlható vérszegénység, köszvény és tuberkulózis ellen. Nagyobb mennyiségű eper fogyasztása tisztítja a szervezetet és a vért.
Magas mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek antioxidáns hatásúak.
Fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen nagyon kevés a kalóriatartalma és a méregtelenítéshez is kiválóan alkalmas.
Az epret a szerelem szimbólumának is tartják, hiszen fokozza a nemi vágyat.
Sajnos nagyon sok ember allergiás a gyümölcsre, de az esetek többségében csak az eper apró magvai okozzák a haspuffadást vagy az egyéb más tünetet.
Szépség tippek
Eperrel is ápolhatjuk a fogainkat, hiszen ha a gyümölcsöt félbe vágjuk és bedörzsöljük a fogainkat vele, akkor könnyedén eltüntethetjük a lepedéket és a cigaretta, kávé okozta elszíneződéseket is.
Arcradírként is nyugodtan felhasználhatjuk. Egy evőkanál barnacukorral összekeverve tökéletesen simává és puhává varázsolja arcunkat. Már az első használat után teltebbnek, rugalmasabbnak fogjuk érezni a bőrünket
Érdekesség
Egy angol mondás így dicséri az apró magvas gyümölcsöt: „Kétségtelen, hogy az Úristen teremthetett volna még jobb gyümölcsöt is, de az is kétségtelen, hogy nem teremtett.” – Ezzel mi is egyet értünk, nem igaz?!
Pauer Krisztina