… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Álomalak sztárdiétákkal 5.rész – Eva Mendes

Álomalak sztárdiétákkal 5.rész – Eva Mendes

Eva Mendes nem tartozik a csontsovány színésznők közé. Bár telt idomokkal rendelkezik összhatásában mégis karcsú alakját nemcsak a férfiak, de a nők egyaránt megcsodálják. Aki hasonló alkat, mint Eva, az tudja, hogy bizony sport és következetes diéta nélkül nem lehet megtartani egy nőiesen karcsú alakot sem.

A kulcs a mindennapi mozgás
Eva egy héten legalább ötször, de ha teheti, akkor minden nap sportol, de arra figyel, hogy ne merítse ki magát. „Ha folyamatosan csak a fáradtságot tapasztalod az edzések után, akkor elég hamar elmegy a kedved és a kitartásod, és fel fogod adni a sportolást. Van, hogy csak 25 percet tudok az edzésre szánni, ilyenkor kardiózom és nyújtógyakorlatokat végzek.” Eva mikor személyi edzőt fogadott, közösen leírták, hogy mik Eva tervei, milyen alakot szeretne elérni, milyen ételeket szeret, stb. Ennek alapján állították össze Eva étrendjét is, ami fontos volt, hogy illeszkedjen Eva napi rutinjába. Ha több ideje van, akkor legalább fél óráig csak a bemelegítő és nyújtó gyakorlatokra koncentrál, majd utána jöhetnek a kardiógépek, mint a step- és a futópad. Akkor érzem jól magam, amikor jó formában vagyok. – mondja Eva Mendes – a forgatások és az utazások miatt viszont sokszor nem jut idő az edzésre. Ilyenkor nagy segítség az alakformáló cipő, ami nemcsak, hogy szép tartást ad, de segít a kalóriaégetésben is.

A színésznőnek a helyettesítő diéta vált be, mely szerint, ha édeset kíván, akkor csoki helyett gyümölcsöt eszik,vagy limonádét iszik, ha sós ízre vágyik, akkor pedig enyhén sózott nyers zöldségeket ropogtat. Fotó: Reebok

Egy héten egyszer bűnözhetsz!
A kubai származású színésznő naponta ötször, értékes tápanyagokból összeállított kisebb adagokat eszik. „Korábban jellemzően csak napi kétszer ettem, de akkor egészségtelen és hizlaló ételeket, aztán rájöttem, hogy sokkal jobb, ha többször ehetek egy nap. Azóta már figyelek arra, hogy több fehérjét, egészséges szénhidrátot és zsírt egyek és persze nagyon sok vizet iszom.” Egy héten egyszer mindenképpen egyél a kedvenc ételeidből. Legjobb, ha ezt társaságban teszed, Eva ezt a szintén súlyfigyelő barátaival teszi. „Ilyenkor teljesen elengedjük magunkat, tésztát eszünk sajttal és befejezésül sütizünk vagy fagyizunk.” Ebből is látszik, hogy Eva nem aszkéta típus, élvezi az életet, szereti megadni a módját a dolgoknak. Ráadásul, ha alkalmanként kalóriadúsabb ételeket eszel, akkor ismét gyorsabb energiafelhasználásra serkenti az anyagcserét, ez trükkös módon hozzájárul a fogyáshoz.

Eva tippje: A színésznő rendkívül figyel arra, hogy csak friss ételeket egyen. „Mindig megválogatom azt, hogy hol veszem az alapanyagokat a salátához, hol szerzem be a húst, a gyümölcsöket és a tejtermékeket.”  Valóban igaz, hogy a friss élelmiszereket könnyebben emészti meg a szervezet, ráadásul, akinek a gyomra érzékenyebb, könnyebben kap ételfertőzéseket.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest