… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség A szerelem növénye – frissítő menta

A szerelem növénye – frissítő menta

A felfrissülés elengedhetetlen kelléke a finom mojito. Ennek a páratlan italnak a legfontosabb hozzávalója a mentalevél, melynek rengeteg fajtája ismert. Jellegzetes illata és íze mindenkit rabul ejt, nem csoda, hogy évezredek óta használják a gyógyításban, díszítésben és gasztronómiában egyaránt.

Kívül-belül gyógyít
A menta tea rendszeres fogyasztása nagyon jó hatással van az idegrendszerre, valamint kipucolja a szervezetünket, testünket, így méregtelenít is. Egy tisztítókúra tökéletes része lehet, hiszen izzasztó hatása még hamarabb kiűzi a káros anyagokat. Hosszantartó fáradtság esetén vagy egy nehéz, gyötrelmes nap után fürdővizünkbe rakjunk egy maréknyi mentát, meglátjátok, hogy pillanatok alatt elrepültök a nyugalom szigetére.

Gyomor bántalmak
Régóta alkalmazzák bél-és gyomorproblémák kezelésére, rendkívül hatásosan csökkenti a hányinger kellemetlen tüneteit, segít az emésztésben és fokozza az étvágyat.

Fertőtlenít
Torok, illetve szájfertőzések esetén gyors segítséget nyújt a menta, légúti megbetegedéseknél is bátran alkalmazzuk ezt a természetes orvosságot.

Hogyan termesszük?
A mentát egyszerűen a kertünkben is termeszthetjük, nem igényel óriási figyelmet. Felhasználás előtt szedjük le a leveleket a szárról, majd frissen vagy szárítva is fogyaszthatjuk, attól függően, hogy milyen célra kell.

Érdekesség
Van egy mitológiai története ennek a csodanövénynek, miszerint Pluto beleszeretett egy gyönyörű nimfába Minthébe, de természetesen Pluto felesége Perszephoné ezt nem viselte jól és a szépséget növénnyé változtatta. Pluto nagyon elkeseredett, de szerelmét már nem tudta visszahozni az élők világába, ezért a növényt finom illattal ruházta fel és elnevezte róla.

Jó tudni!
Erős mentoltartalma miatt újszülötteknek és kisgyermekeknek nem ajánlatos adni.

Frissítő mentás recept
Hozzávalók:
fél citrom felvágva
1 cm hosszúságú friss gyömbér hámozva és szeletelve
4 szál friss menta
másfél teáskanál méz
1-2 dl víz
jég

Elkészítés:
Rakjuk a hozzávalókat egy pohárba, öntsük rá a vizet, kavarjuk össze jól, hogy az ízek összeérjenek, majd rakjunk  jeget a tetejére, kész is a könnyed nyári frissítőnk!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest