… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség A leghatékonyabb diétás ételek- megéri kipróbálni!

A leghatékonyabb diétás ételek- megéri kipróbálni!

Ha az alábbi ételeket beiktatod az étkezési szokásodba, hamar megszabadulhatsz néhány fölösleges kilótól.

  1. Egyél minél több csirkét, babot és halat. Ezek az ételek fehéréjében gazdagok, amelyek segítenek azokról a helyekről is leolvasztani a kilókat, ahonnan a legnehezebb, mint például a has és a csípő tájék.
  2. Egy amerikai tanulmány szerint azok, akik sok tojást esznek, illetve reggelire is ezt fogyasztanak, sokkal kevesebb kalóriát vesznek magukhoz egy nap folyamán, mint azok, akik mással indítják napjukat. A tojás összetevőinek hála, kevesebbszer leszünk éhesek.
  3. Hamarabb érezzük teltnek magunkat, ha olíva vagy avokádó olajat fogyasztunk. A fehérjéhez hasonlóan, a zsír is növeli a teltségérzetet, így jelezve a szervezet hogy tegyük le a villát.
  4. Azok a nők, akik naponta 1-2 pohár bort elfogyasztanak, kevesebb kilót szednek fel, mint azok, akik csak üdítőt vagy szénsavas ásványvizet isznak –állítják az amerikaiak. A rendszeres és mértékletes borfogyasztás nem mellékesen rendkívül jó hatással van a szívünkre is.
  5. Kutatások szerint a leves, mint előétel, kiválóan alkalmas arra, hogy az étvágyat kordában tartsa. Tehát ha nagyon éhesek vagyunk, együnk egy nagy tál levest majd csak utána fogjunk hozzá a főfogáshoz, így is megelőzve azt, hogy túlegyük magunkat.
  6. Alma és grapefruit is bátran ehető, ha fogyni szeretnék, mert e gyümölcsök nagyrésze rost és víz, így anélkül tölt el, hogy sok kalóriát kéne magadhoz venni.
  7. A rostban gazdag ételek nem csak a fogyást, hanem emésztésünk egészséges működését is elősegítik, ezért fontos hogy legalább naponta egyszer fogyasszunk olyan ételt, amely rostokban gazdag.

Balázs Zsuzsanna

Hozzászólások

Pin It on Pinterest