… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség A leghatásosabb ülve végezhető zsírégető praktikák

A leghatásosabb ülve végezhető zsírégető praktikák

Kutatások bebizonyították, hogy néhány egyszerű praktikával és gyakorlattal ülve, akár munkahelyeden is hatékonyan fogyhatsz! A most következőkben bemutatjuk a legjobb módszereket, melyekhez fel sem kell állnod, így ha éppen nincs időd a konditeremre, a kimaradt mozgást bepótolhatod és kalóriát égethetsz!

Tanulmányok bebizonyították, hogy a túl sok ülés és a mozgáshiány olyan problémákat idéz elő a szervezetben, mint a cukorbetegség, lassú anyagcsere, fokozott gyulladás, gerincproblémák, és persze elhízás.

Egy kutatás során szakértőket kérdeztek meg arról, hogy, melyek azok a módszerek melyekkel akár munkahelyünkön is gyorsíthatjuk az anyagcserét, és nagy mennyiségű kalóriát égethetünk! A szakértők meglepő módszereket mutattak be, persze fontos tudni, hogy ezek a gyakorlatok és praktikák nem helyettesítik a mozgást, és az egészséges étkezést, de ha sokat ücsörögsz napközben, vagy szeretnéd a fogyás mentetét meggyorsítani, esetleg felfrissíteni testedet, biztosan hasznodra lesznek!

Nevetés=kalóriaégetés?
Igen, elcsépelt, és unalmas szlogen, hogy a nevetés gyógyír, de a Vanderbilt Egyetem Orvosi központjának legújabb adatai szerint nem is annyira kamu, sőt az egyik legjobb módszer a fogyásra! 10-15 perc nevetés egy nap 40 kalóriát éget el. Egy igazi szívből jött nevetés 10, vagy akár 20%-al is megemeli a pulzusszámot, aminek következtében az anyagcsere is fokozódik. Ez azt jelenti, hogy még a nevetés után se fejeződik be a kalóriaégetés.

Mozogj ülés közben is!
Amerikai kutatók vizsgálataik során megállapították, hogy azok, akik munkahelyükön gyakran járkálnak, állnak fel, vagy csak egyszerűen mocorognak a székükben, akár napi 300 kalóriát is elégethetnek. Anette Cain személyi edző szerint fontos, hogy ilyenkor se feledkezzünk el a mozgásról, ezért ha teheted, olykor hajolj le a székben, érintsd meg a lábad, vagy mocorogj egy kicsit, és ezt ismételd meg nyolcszor, tízszer egy nap. És hogy miért működik? A mozdulatok, legyenek bármilyen aprók energiát igényelnek, ezért kalóriát égetsz el.

Néha nem árt egy kis hideg
A szakértő szerint szervezeted több kalóriát éget el, ha dolgoznia kell azért, hogy melegen tartson. A barna zsírszövet, vagyis a „jó zsír” akkor aktivizálódik, mikor fázol, üzemanyagként használja fel az emberi zsírt és annak érdekében hogy a hőt megtartsa, leszívja  a test nagy részéből, így kalóriát éget. Ezért olykor nem árt, ha olykor alacsonyabban tartod a hőmérsékletet otthon vagy az irodában.

 Több zene egyenlő múló éhségérzet?
Vedd fel a fülhallgatót, vagy kapcsold be a rádiót, amikor csak teheted! A jó hangulatú, ritmusos zene Lavina Rodriguez klinikai pszichológus szerint még ülve is folyamatosan élénken tart, és sokszor ritmusos, önkéntelen mozgásra késztet. Ezért észrevétlenül égetjük a kalóriát.  A zenének ezen kívül számos pozitív hatása van a szervezetre, többek között csökkenti a stresszt, és segíti a súlykontrollt. Boldogabbnak érezzük tőle magunkat, ami tudattalan mozgásra késztet, és emellett meglepő, de kutatások szerint csökkenti az éhségérzetet is! Tartós napi zenehallgatás mellett naponta akár 132 kalóriától is megszabadíthatod testedet. Sokszor az is elég, ha étkezés közben zenét hallgatsz, ez ugyanis segít kikapcsolódni,  így javítja az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.

Nassolj okosan és sokat!
A New York-i Egyetem táplálkozási szakértője szerint, néhány élelmiszerre könnyedén fokozhatod az anyagcserét, és a zsírégetést. Ilyenek a fűszeres ételek, a fehérjék (főleg a csirke és a sajt), és a magas rosttartalmú összetevők, mint a brokkoli, sárgarépa, vagy a spárga. Testünknek keményebben kell dolgoznia a fehérje és a magas rosttartalmú ételek megemésztéséhez, így ezek az ételek több kalóriát égetnek el. Ha teheted, nassolj egészségesen napközben, lehetőleg a fent említett összetevőkből, lehetőleg minél többször naponta kisebb adagokban. A szakértők szerint, ha néhány óránként fogyasztasz kis adagokat, azzal több energiát használsz el, így több zsírtól is szabadulsz meg. Sokan éheztetik szervezetüket napközben, pedig ez sehova se vezet, testünk csupán „éhezés üzemmódba” kapcsol, aminek folytán az anyagcsere lelassul, szervezetünk extra zsírt raktároz tartalékba! A gyakori étkezéssel ez elkerülhető!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest