… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség A karácsony kedvenc fűszere a jótékony fahéj

A karácsony kedvenc fűszere a jótékony fahéj

Ha fahéjról hall az ember, egy ínycsiklandozó sütemény képe fut át az agyunkon, pedig a fahéj sokkal több, mint egy fűszernövény.

A fahéj az egyik legrégebbről használt fűszer. Azonban a tudósok hamar rájöttek, hogy remek ízén kívül még számtalan jótékony hatása van szervezetünkre. Legfontosabb tulajdonsága a méregtelenítés, amely például lassítja a bőr öregedését.  A fahéj antioxidáns hatása mellett, meggyorsítja az anyagcsere folyamatokat is. Napi fogyasztás mellett helyreállítja az emésztést és csökkenti a puffadás valamint a hasi görcsök előfordulását. Napi fél teáskanál fahéj elfogyasztása segít alacsonyan tartani a koleszterinünket.
Cukorbetegeknek is ajánlott, mert alacsonyan tartja a vércukorszintet, e mellett pedig serkenti az inzulintermelést a szervezetünkben. Mivel alacsonyan tartja a vércukorszintet, ezért diétázók is bátran fogyaszthatják. Reggel egy kis fahéj a teába vagy a müzlire és már meg is könnyítettük a fogyókúránkat. Sokan különböző fájdalmak kezelésére is használják. Alkalmas a fejfájás és migrén csillapítására. Mézzel kombinálva enyhíti az ízületi fájdalmakat is.  Egészségünk megőrzésében is a segítségünkre lehet, köztudottan gombaölő hatással rendelkezik, ami egyben azt is jelenti, az egyik leggyakoribb gombás fertőzés, a candida, megelőzhető rendszeres fahéj fogyasztásával. A candida mellett, a leukémiás és rákos sejtek elterjedését is csökkenti. Rendszeres fahéj fogyasztásával, sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, és ami nem utolsó szempont, mindezt mellékhatások nélkül természetes módon.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest