… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség 5 hűsítő nyári sport vízimádóknak

5 hűsítő nyári sport vízimádóknak

Itt a nyár, felejtsd el a fullasztó edzőtermeket, és irány a strand, próbáld ki a legjobb vízisportok egyikét! Ezek a mozgásformák nem csak gyönyörű alakot varázsolnak, de hűsítenek is a tikkasztó forróságban!

Szörf
Ez a népszerű sport számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Kiváló a szív és érrendszeri betegségek ellen, jó hatással van az izomtónusra, erősíti a felsőtest és a láb izmait, valamint növeli az energiaszintet. Magyarországon windsurf változata terjedt el, ez a vízisport a szörföt és vitorlázást kombinálja. Nálunk a Balaton a windsurfre legalkalmasabb hely, de akár a Velencei-tónál is próbálkozhatsz. Mint kezdő valószínűleg időbe telik mire kiismered magad a deszkán, és élvezni kezded, de ha elsajátítod a megfelelő technikát, csodálatos élményben lehet részed!

Vízisí
Magyarországon egyre több hely van, ahol a víznek és a száguldásnak hódolhatunk. Előnye, hogy nincs hozzá szükség semmilyen felszerelésre, hiszen a legtöbb pályán már helyben kölcsönözhető minden kellék. Érdemes néhány vízisíoktatáson részt vennünk, mielőtt belevágunk, ezt megtehetjük a Duna kijelölt szakaszain is. Magyarországon már több, mint 10 helyen üzemel pálya, többek között a Balatonon, a Velencei-tónál, a Tisza-tónál, valamint különböző bányatavaknál. A megfelelő izomerő, a kitartás, a rugalmasság és a koordináció létfontosságú a sikerhez ebben a sportban. Előnye, hogy aktiválja a speciális izomcsoportokat, valamint elősegíti az egyenes tartást.

Irány a hűs habok!- Úszás
 Nyáron az úszás az egyik legkézenfekvőbb sport. Csobbanhatunk a medencében, vagy akár a tóparton is, és persze nincs is annál jobb, mint amikor a nagy melegben elmerülünk a tenger habjai között. Az úszás amellett, hogy hatékonyan segít a fölös kilóktól megszabadulni, formás lábakat és hasat varázsol, javítja a tartást, valamint megszünteti a krónikus fájdalmat a derékban és hátban.

Kajak
Amellett, hogy a kajakkal jó néhány kalóriát elégethetünk, hatékony gyógymódot jelent a fáradt, fájó izületekre. Csökkenti a stresszt, elősegíti a kikapcsolódást, igazi testi-lelki felüdülést nyújt. Magyarországon sokan űzik ezt a sportot, és a különböző versenyeken is előkel helyezéseket érünk el.

Wakeboard
A wakeboard a vízisí deszkás változata. Itt nem két lécen siklunk a vízen, akik korábban próbáltak már snowboardozni, könnyű dolguk lesz, kezdőknek viszont kitartás, és megfelelő erőnlét kell hozzá.  Ez a sport a kalandok szerelmeseinek lett kitalálva, a szörfözés ihlette, két fajtája van a kötélpályás, és a motorcsónakos. A vízisível összehasonlítva sokkal jobban formálja az alakot, és könnyebben elsajátítható.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest