Idén újra a Lavazza készítette a 75. Golden Globe-gála hivatalos kávéját. A Beverly Hiltonban berendezett Lavazza pop-up kávézóban egyedi, az olasz kortárs szemlélettel átitatott kávékülönlegességekkel kínálták a Golden Globe-gála vendégeit. Népszerű frissítő volt az E-Tonickoktél, amely Lavazza eszpresszóból, gin, tonik és gyömbér hozzáadásával készül, valamint a SambucaAmbra,egy molekuláris, gasztronómia ihletésű alkoholgömb,amelynek Amaretto vagy Frangelico likőr és Lavazza kávépor az alapja.
Az esemény vendégei megkóstolhatták a világ egyik legjobb kávéjának számító Kafát is, amely a Lavazza termőterület szerint szelektált termékeinek egyike. A finomságokat limitált kiadású Golden Globe lógóval díszített csészékben szolgálták fel, amelyek fekete színben, valódi arannyal kiegészítve pompáztak. A különleges italokat a Lavazza Training Center szakemberei készítették az eseményen résztvevő sztároknak.
LAVAZZA E-TONIC
Nagyszerű ital, amellyel elkápráztathatja barátait. A hagyományos aperitifek tökéletes alternatívája, amely kiemeli a kávé minőségét, és szokatlan „virágszerű” ízzel gazdagítja azt. A jeget legalább 24 órával fogyasztás előtt el kell készíteni.
Hozzávalók
Jég:
- 1 tálca jég (16 kocka)
- 200 grammtonik
- 32 borókabogyó (jégkockánként 2)
Tonik:
- Tonik
- 1 eszpresszó
- 50 gramm gyömbér
Jég (24 órával fogyasztás előtt elkészítendő):
- Az összezúzott borókabogyókat forralja fel a tonikkal
- Öntse a tonikot a jégtálcába, és tegyen minden kockába 2 borókabogyót
- Tartsa mélyhűtőben 24 órán keresztül
Tonik:
- Helyezzen egy 320 milliliteres pohárba 6-7 jégkockát
- Vágjon 3 vékony szelet gyömbért
- Öntsön250 ml tonikot a pohárba
- Készítsen egy „ristretto” eszpresszót (kb. 25ml), és öntse rá a tonikra