… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Hideg délutánokra gyümölcsös ínyencségek

Hideg délutánokra gyümölcsös ínyencségek

Mandulás epertorta

Hozzávalók:
Piskótához: 5 tojás, 5 ev kanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 120 gliszt, 1 csipet só, kiskanál vaj a tortaforma kikenéséhez.
Eperkrémhez: 1 csomag eper ízű pudingpor,8 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 20 dkg margarin vagy vaj (vajjal még finomabb), 10 dkg eper
Elkészítés:
A szokásos módon elkészítjük a piskótát, azaz a  tojások sárgáját a cukorral, vaniliáscukorral habosra, fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet (amelyhez egy késhegyni sütőport is keverhetünk) és  kemény habbá vert tojásfehérjét és előmelegített sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.  A pudingporhoz hozzákeverjük a kristálycukrot,  majd a tejet és megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül jól összedolgozzuk. A tortalapot háromfelé vágjuk és megkenjük krémmel, majd megszórjuk eperdarabokkal. Ezt újabb adag krém követi, és erre kerül rá ismét a tortalap, amit ugyanilyen módon kenünk meg. Végül az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, megszórjuk mandulával, és a tetejét a félretett eprekkel díszítjük. Néhány órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek.


Málnás sajttorta

Hozzávalók: 30 dkg Mascarpone, 20 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 3 dl tejszín10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja Díszítéshez: 20 dkg málna, mentalevél
Elkészítés: Dolgozd el simára a Mascarponet és a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot: a tejfölt, a tejszínt és a porcukrot. Az így kapott masszát keverd simára, és az elősütött tortaformára kend rá. Díszítsd málnával, mentalevéllel és tetszés szerint porcukorral.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest