… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Egészség Megdöbbentő kutatás- Fogyasztanak a horrorfilmek!

Megdöbbentő kutatás- Fogyasztanak a horrorfilmek!

A legutóbbi kutatások szerint, egy 90-en perces horrorfilmmel legalább annyit fogyhatunk, mintha egy kimerítő edzésen vennénk részt. Így az olyan produkciók, mint a Ragyogás több, mint 184 kalória feleslegtől szabadíthatnak meg bennünket.

A Westminster Egyetem kutatói az energiafogyasztás mértékét tanulmányozták a filmnézés közben, a kísérlet során megvizsgálták az önkéntesek pulzusát, oxigénfogyasztását, és a szén-dioxid termelést. A vizsgálatból kiderült, hogy az önkéntesek a fotelben ülve, több kalóriát égettek el, mint egy 30 perces séta alatt. A kutatásból az is kiderült, hogy minél rémesebb a film, annál több kalóriát égetünk.

Dr. Richard Mackenzie a celluláris metabolizmus és fiziológia szakértője szerint, a horrorfilmek növelik a szívfrekvenciát. Ennek eredményeképpen a pulzusszám is növekszik, a vér gyorsabban fut át az erekben, és adrenalin termelődik. Az adrenalin viszont csökkenti az étvágyat, és gyorsítja az anyagcserét, ami lehetővé teszi a gyorsabb kalóriaégetést. A tudósok szerint a tíz leghatékonyabb film listáján első helyen szerepel a Ragyogás című thriller, a második helyen a Cápa. Utóbbi 165 kalóriától szabadítja meg a nézőt. A listán szerepel még többek között az Alien, a Fűrész, és a Rémálom az Elm utcában is.

Helen Cowley szerint, mindannyian ismerjük azt az érzést mikor egy szörnyű jelenet láttán, hirtelen mindannyian szeretnénk egy párna mögé bújni, a tanulmány azonban bebizonyította, érdemes mégis nyitva tartani a szemünket.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest