A nagy melegben kitűnő folyadékutánpótlás lehet egy frissítő, gyümölcsös leves.
Hozzávalók 2 személyre:
2 evőkanál fenyőmag
1 lédús gránátalma
1 lime leve
2 kisebb banán
250g zsíros túró
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A fenyőmagokat egy tepsiben barnára pirítjuk, majd tányérra tesszük és hagyjuk kihűlni. A gránátalmát kettévágjuk és a magjától megszabadítjuk. A limenak lereszeljük a héját és a levét kipréseljük. A két banánt meghámozzuk, egyiket darabokra vágjuk és egy evőkanál limelével összekeverjük. A másik banánt összetörjük és a lime lereszelt héjjával pürésítjük. Hozzáadjuk a túrót, a cukrot és elkeverjük. A krém tetejére rászórjuk a gránátalma és fenyőmagokat, banándarabokkal tálaljuk.