Igazán nem kell hozzá sok alapanyag és mégis igazán ízletes ebéd vagy akár vacsora kerülhet az asztalra!
Hozzávalók: fél csésze ricotta, 3 evőkanál reszelt parmezán, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, durva só és őrölt bors, 8 db lasagna tészta keresztbe törve, 1 kis gerezd fokhagyma aprítva, 1 liternyi félbevágott apró paradicsom, 2 cukkini, néhány összetépett bazsalikomlevél
Elkészítése
Egy kis tálban keverjük össze a ricottát, a parmezánt és 2 evőkanál olívaolajat, és jól sózzuk és borsozzuk meg. Eközben egy nagyobb fazékba tegyünk fel forrni vizet, adjunk hozzá egy kanál olajat és egy csipet sót, és főzzük meg a lasagne tésztákat a tészta csomagolásán található utasítások szerint.
Rakjunk fel egy nagy serpenyőt közepes lángra, öntsünk bele 2 evőkanál olíva olajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsomot, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Főzzük és kevergessük körülbelül 3 percig, amíg egy kicsit össze nem rottyan. Utána rakjuk az így elkészült paradicsomos szószt egy tálba, adjunk hozzá egy evőkanál olajat és a cukkinit, majd ezt is sózzuk és borsozzuk, hiszen a jelentős mennyiségű cukkini miatt megváltozhattak az íz arányok. Addig kevergessük a tűzön, amíg a cukkini kicsit meg nem puhul. Ehhez elég lesz csupán körülbelül 5 perc. Ez után rakjuk egy másik tálba és keverjük hozzá a bazsalikomot.
Tegyünk 4 tányérra egy kis paradicsomot, rakjunk rájuk egy réteg tésztát, tetejükre egy kanál ricottát, cukkinit és még egy kis paradicsomot. Ismételd ezt meg még kétszer, illetve addig, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Díszítsd egy kis bazsalikommal, szárított paradicsommal és máris kész a nyári, vitaminokban és zöldségekben gazdag, ízletes lasagne!