A gnocchi az egyik legelterjedtebb tésztafajta Olaszországban, elkészítése kicsit időigényes, de mindenképpen megéri a fáradalmakat. Nincs is jobb egy finom, saját elkészítésű tésztánál!
Hozzávalók:
1 kiló sárga héjú krumpli
20 dkg liszt
só
ízlés szerint tojás, de nem szükséges
Elkészítés:
1. Mossuk meg a krumplit
2. Főzzük meg sós vízben
3. Pucoljuk meg, majd krumplinyomóval passzírozzuk át
4. A kinyomott krumplit apránként gyúrjuk össze a liszttel
5. Az összegyúrt masszából sodorjunk ujjnyi vastagságú rudakat, majd 2 cm-enként vágjuk fel, időnként hintsük meg liszttel, hogy ne ragadjon
6. Hüvelykujjunk segítségével húzzuk meg a levágott kis rudakat egy reszelőn, ezáltal kapunk érdes felület. Ezeknek a recéknek köszönhetően az elkészült gnocchi több szaftot képes beszívni magába.
7. Az elkészült tésztát rakjuk forró vízbe
8. 2-3 perc alatt a megfőtt gnocchik feljönnek a víz tetejére, szűrő segítségével szedjük ki őket
9. Tetszés szerinti szósszal tálaljuk