Ha unod a megszokott ízeket, próbálj ki valami igazán pikáns, keleties vacsorát!
Hozzávalók: 16 dkg csirkemell, só, bors, fokhagyma, gyömbér, 3 dl méz, 03, dl szójaszósz, 8dkg friss őszibarack vagy barackkonzerv, 20 dkg burgonya
Elkészítés: A csirkemellből szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajban megsütjük, mikor már majdnem kész hozzáadjuk a felezett barackot. Mézzel meglocsoljuk, ízesítjük szójaszósszal, fokhagymával és gyömbérrel. Próbáljunk ügyelni a méz édességének, a szójaszósz sósságának és a fokhagyma ízének összhangjára. Kevés víz hozzáadásával készre forraljuk. Tálalhatjuk friss salátával vagy fűszeres burgonyával.
Jó étvágyat hozzá!
Recept: Gödöny Ferenc, chef