… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Házi húsvéti almás sonkasaláta

Házi húsvéti almás sonkasaláta

Húsvétkor természetesen minden a tojásról és a sonkáról szól. Azonban ilyenkor sem feledkezhetünk meg az egészséges táplálkozásról és a könnyedebb ételekről. Fel szeretnéd dobni az ünnepi ebédet? Vagy csak egy szuper, gyorsan elkészíthető ötletre vágysz?

Anyukám húsvéti almás sonkasalátája biztosan elnyeri majd tetszésed! És a legjobb benne: a maradék, már unalomig evett sonkát nagyszerűen felhasználhatjuk a salátához!

Hozzávalók: 40 dkg alma, 10 dkg sonka, 1 db főtt tojás, 5 dkg dióbél, 1 dl majonéz, 1 dl tejföl, fél citrom, 3 dkg cukor, 1 fejes saláta, fél csokor petrezselyem, só

Elkészítés: A meghámozott, kimagozott almákat vágjuk apró kockákra. Ily módon daraboljuk fel a sonkát és a tojást is. Az összevágott hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és adjuk hozzá a darált diót. A majonézt a tejföllel keverjük simára, sóval, citromlével és cukorral ízesítsük. A kikevert masszát adjuk a keverőtálban lévőkhöz, keverjük össze az anyagokat, majd tegyük a hűtőbe hűlni.
Tipp: a finom salátát tálaljuk salátalevélen és vágjunk rá díszítésképpen friss petrezselymet, hogy fokozzuk a tavaszi hangulatot!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest