… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Sminkelés kánikulában

Sminkelés kánikulában

Olyan napokon, amikor árnyékban is 35 fok van, az utolsó dolog amire vágyok, az az, hogy ki legyek sminkelve. Elfolyik, izzad alatta a bőröm, nem moshatom meg az arcomat jó hideg vízzel, de még csak hozzá sem érhetek a bőrömhöz…borzalmas. Viszont van olyan, hogy elkerülhetetlen.

fotó 1Smink használta verőfényes napsütésben nemcsak hogy kényelmetlen, de nagyon egészségtelen is. Nagy melegben pórusaink kitágulnak, így a szennyeződések akadálytalanul juthatnak be a szervezetünkbe a bőrünkön keresztül. Az általános sminktermékekben található vegyi anyagok még nagyobb veszélyt jelentenek a nyári forróságban, gyulladást, pattanásokat, de még égési sérüléseket is okozhatnak. Ezért NE NAPOZZ SOHA SMINKBEN!

Én szerencsés vagyok a bőröm miatt, nincsenek bőrhibáim, így bátran kimerek lépni az utcára akár teljesen sminkmentes arccal is. De tisztában vagyok vele, hogy sokan harcolnak mitesszerek és pattanások ellen (főleg a tinik), és nekik az alapozók valamint a BB krémek használata mindennapos segítséget nyújt abban, hogy felszabadultan és elégedetten lépjenek ki az utcára és menjenek emberek közé. Ám a fent már említett okok miatt, ez ilyenkor, amikor száz ágra süt a nap, kifejezetten egészségtelen és a bőrhibák száma csak szaporodik és szaporodik. Ez egy ördögi kör, hiszen ilyenkor minél jobban próbálja valaki elfedni a bőrhibákat, annál több jelenik meg.

fotó 3

Van azonban megoldás! Ha ilyen problémával küzdesz, akkor az első és legfontosabb lépés amit megtehetsz az ügy érdekében, hogy elkezdesz BIO, vagyis (lehetőleg) 100%-ban természetes alapanyagokat tartalmazó termékeket használni. Én a hétvégén egy olyan BB krémet teszteltem, ami 71 % ökológiai összetevővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ezen összetevők ellenőrzött ökológiai  mezőgazdasági termelésből származnak. A Biola Kakaóvaj-Turmeric fényvédő BB krém bőrápoló bioaktív hatóanyagokban gazdag, erős UVA/UVB fényvédelemet biztosít (SPF 40), és bőrgyógyászatilag tesztelt. Használata során tökéletes fedést biztosít, miközben megvédi a bőrt a nap káros sugaraitól.

Érdemes tehát egy kicsit nagyobb odafigyelést fordítani a termékek kiválasztására, hiszen a gondatlanság akár nagy bajt is okozhat. Ez pedig azért is kockázatos szerintem, mert a sminktermékeket azért használjunk, hogy szebbek, mutatósabbak legyünk. Így ha éppen ezek okozzák a csúnya bőrhibákat, akkor ezzel az egész dolog értelmét veszíti.

fotó 2

Pin It on Pinterest