… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Macaron Nap 2015

Macaron Nap 2015

Nem vagyok túl édesszájú, de ezeknek az apró, álomszép kis francia desszerteknek, a macaronoknak én sem tudok ellenállni…és nem is akarok!:) New Yorkban és Párizsban már sokadik éve rendezik meg a Macaron Napot, amelynek során bemutatkoznak macaront árusító üzletek és számos rendezvényen népszerűsítik ezt a különleges édességet. Magyarországon immár negyedik alkalommal ünnepelhettük meg együtt ezeket a falatnyi mennyországokat, az idei évben az Erzsébet téri Akvárium Klub adott otthont a rendezvénynek. Természetesen Nekem is ott volt a helyem!;)

Na jó, azért még a macaronból is van az a mennyiség ami után elég! Egy: a diéta miatt, kettő: azért mert annyira édes, hogy néhány darab után az ember úgy érzi, hogy soha többé nem lesz képes édességet enni. Persze ez az érzés, elég hamar elmúlik.:)

Én a klasszikus ízeket kedvelem, csoki, málna, erdei gyümölcs, de tegnap a Macaron Napon megkóstoltam néhány különlegesebb ízvilágú desszertet is. Például a sós karamellásat és a maracujásat. Az olívabogyósra és a libatepertősre nem tudtam rávenni magam, de aki bátrabb volt, az a popcorn és a cékla-étcsoki mellett, még ezeket az ízeket is tesztelhette. A személyes kedvencem végül az étcsoki-pehely só és a az étcsoki-málna lett.

Ha valaki lemaradt a rendezvényről, az bizony sajnálhatja, mert egy igazán édes és kellemes délutánt hagyott ki. Viszont jó hír, hogy minden bizonnyal jövőre is eljön az a szép tavaszi nap, amikor minden a macaronokról fog szólni!

Pin It on Pinterest