… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Kipróbáltam az UV mentes barnítást

Kipróbáltam az UV mentes barnítást

Ha rendszeres olvasója vagy a blogomnak, akkor biztosan tudod, hogy már két éve egyáltalán nem járok szoláriumba. Elég sok anyajegy található a testemen, így a bőrgyógyászom egyenesen eltiltott a szolitól. Azonban nem csupán az anyajegyek miatt, hanem azért is, mert elmondása szerint elég jó a bőrtípusom, így ha vigyázok rá és megfelelően ápolom, akkor sikeresen kitolhatom az első ráncaim megjelenésének időpontját, akár a harmincas éveim közepére/végére. Ennyi nekem elég is volt ahhoz, hogy elkerüljem a szoláriumszalonokat, a barna bőrről viszont még így sem kell lemondanom.

Sokféle önbarnító krémet kipróbáltam már, néhányról bejegyzést is készítettem. Volt közöttük olyan, ami használt és volt olyan is, ami semmit sem ért. Mostanra egy kicsit besokalltam a krémektől, ezért eldöntöttem, hogy kipróbálom az UV mentes barnítást. Rosszat is és jót is hallottam már róla, szóval gondoltam, ezt bizony a saját bőrömön kell megtapasztalnom.

Maga a fújás nem volt hosszabb 5 percnél, a száradás pedig nagyjából még egyszer ennyi idő. Szóval pikk-pakk megvolt a barnítás, az eredmény ellenőrzésekor pedig nem hittem a szememnek! Amikor a bugyi pántját arrébb helyeztem, kikerekedtek a szemeim. Ez aztán az azonnali hatás! De vajon mennyi marad meg ebből a barnaságból az első fürdés után? A szalonban a lányok felvilágosítottak, hogy ha betartok 3 nagyon fontos instrukciót, akkor akár két héten keresztül is megmaradhat a színem és fokozatosan fog kopni mindenhol, nem leszek foltos. Ezek a tapasztalati tanácsok pedig a következők:

1: tusolás után ne dörzsöld a bőröd a törölközővel, mert az UV mentes barnulással elért szín nedvesen érzékeny.

2: a szín tartósságát és az egyenletes fakulást befolyásolja, hogy a kezelés napján milyen hidratáltsági állapotban volt a bőr. A tökéletes eredmény érdekében, kifejezetten az Uv mentes barnításra kifejlesztett ápoló termékeket használd.

3: az egyenletes kopás érdekében az 5. naptól használd a Renewing Sunless Exfoliator hidratáló testradírt és fürdés közben nedves frottír mosdókesztyűvel dörzsöld át a tested. Ezt követően a Sunless Extending Prolong testápolót használd, mely tökéletes hidratáltságot biztosít a száraz bőr számára.

Én lassan 5 napja voltam a fújáson, úgyhogy talán már kijelenthetem, hogy nekem bevált. A színem még mindig megvan, halványul ugyan, de egyáltalán nem kopik foltosan. A speciális termékekkel pedig nem csak megőrizni, de frissíteni is tudom a színemet. Így szerintem valóban elég lesz csak két hét múlva mennem újrafújatni.

http://tanity.hu/

Pin It on Pinterest