… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Chia pudingom

Chia pudingom

Attól még, hogy az ember nagyon, de nagyon elszántan diétázik, nem szűnik meg az édességek és nyalánkságok utáni vágya. És ha ezt a vágyunkat nem elégítjük ki, kiéheztetjük a szervezetünket, akkor könnyebben adjuk fel az új életmódunkat és így hosszú hetek kemény munkája fulladhat teljes kudarcba.
Igyekszem egészséges életmódot élni, az esetek 90%-ában odafigyelek arra, hogy mit eszem, próbálok heti 3-4 alkalommal sportolni, de én is kívánom a nasit. Erre a megoldásom az, hogy olyan finomságokat választok, amiket büntetlenül és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatok. Ilyenek a paleo, a vegán és az alternatív édesítőszerrel készült desszertek.


Szinte már minden étterem és cukrászda kínálatában felfedezhető legalább egy olyan termék, amelyet a fogyókúrázók és diétázók is bátran fogyaszthatnak és ezek közül soknak az otthoni elkészítése is pofonegyszerű. Az én egyik kedvenc nasim a chia puding. Rengetegféleképpen variálható, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének leginkább felfelelőt, az otthoni elkészítése is mindössze néhány percet vesz igénybe és a chia mag rendkívül egészséges. Ja és persze nagyon finom. Kell ennél több?

fotó

Én rendszeresen készítek otthon chia pudingot, amit általában kis csatos üvegekben szoktam tárolni, hiszen amellett, hogy rendkívül esztétikus az ilyenekben könnyen szállítható is.
Az én receptem szerinti elkészítéshez mindössze 4 hozzávalóra van szükség: kókusztejre, chia magra, valamilyen édesítőszerre és fagyasztott gyümölcsre.

fotó 5


Elkészítés: Egy közepes méretű tálban, összekeverünk 400 ml (egy konzerv) kókusztejet 5 evőkanál chia maggal. Ízlés szerint hozzáadjuk az édesítőt – én kb egy teáskanálnyi Update édesítőt használtam – és jól elkeverjük. A csatos üveg aljára két evőkanálnyi pudingot helyezünk, majd megszórjuk fagyasztott gyümölccsel. Jöhet megint egy réteg puding, majd a tetejére ismét gyümölcs kerül. Egy éjszakán át hagyjuk állni a hűtőszekrényben (min. 8 óra). Másnapra kellőképpen kienged a fagyasztott gyümölcs, a kis chia magok pedig jól megszívják magukat a kókusztejjel. Így lesz krémes, puding állaga.
Ugye mondtam, hogy pofonegyszerű?!

fotó 1

A chia mag tulajdonságai: A chia mag gyógyító tulajdonságai leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának és kiegyensúlyozott omega-3-omega-6 zsírsav aránya. A chia mag ráadásul különösen gazdag alfa-linolénsavban, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert. Képes nagy mennyiségű vizet elnyelni, így nagyon eltelíti a gyomrot, ami által a szénhidrát felszívódása lelassul, így később éhezünk meg. Ráadásul ennek a tulajdonságának köszönhető, képes elmulasztani a gyomorégést és nyugtatja a felfúvódott beleket is. Növeli a jó koleszterin mennyiségét. (forrás: chia-mag.hu)

Pin It on Pinterest