… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Udvaros Dorottya lesz Shakespeare királynője a Városmajorban

Udvaros Dorottya lesz Shakespeare királynője a Városmajorban

Június 24-én mutatják be a Városmajori Szabadtéri Színpadon Bereményi Géza új drámáját, Udvaros Dorottya főszereplésével. A trón és a színpad mögé, azaz a kulisszák mögötti világba vezet bennünket Bereményi Géza új drámája, amely történetének középpontjába a magánélet, a világtörténelem és a drámairodalom szövevényes egymásba fonódását állította. Bármely trón és színpad rejtett helyszíne izgalmas lehet, ám hogyne lenne különösen érdekes akkor, amikor a hatalmat és a művészetet a világtörténelem egyik legjelentősebb uralkodója, I. Erzsébet és legjelentősebb alkotója, William Shakespeare jelenítik meg? (x)

Csupa gazdag, titokzatos, önérvényesítő személyiséget látunk: a megkopott királynőt, aki mindenáron hatalmat és férfit akar; a sikeres és vonzó hadvezért, aki szerelmet hazudik neki. A politikai oldalak közt lavírozó, tudós elmét; a szolgálatban és cinizmusban megőszült, sunyi államtitkárt, a tapsért-sikerért bármire kapható egykori sztárt; az ártatlan lányt… és aki mindezt bölcsen szemléli, kihasználja, szolgálja, megírja, majd várja az alamizsnát, szóval a kiszolgáltatott zsenit: William Shakespeare-t.

A szerző által újraírt darab címszerepét Udvaros Dorottya alakítja, Shakespeare megformálója Rátóti Zoltán lesz. További szerepekben többek között Kovács Zsolt, Hüse Csaba, Schlanger András látható. Az előadást Galambos Péter rendezi, melynek különleges, látványos díszletét is ő álmodja meg.

A Szabad Tér Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös előadása elmés játék és fordulatos mese abból a boszorkánykonyhából, ahol a világ történelmét és drámáit főzik nekünk. Shakespeare halálának 400. évfordulóján az emlékév kiemelt nyári bemutatója, amellyel az idén 70 éves kiváló magyar írót, Bereményi Gézát köszöntjük. Az előadás ősztől a kaposvári színház repertoárját gazdagítja. A Városmajori Szabadtéri Színpadon négy alkalommal játsszák: június 24-én és 25-én, valamint augusztus 27-én és 28-án. Ősztől a kaposvári színház repertoárjában lesz látható.

További információ és jegyvásárlás itt!shakespeare_kiralynoje_fekvo_datum

Hozzászólások

Pin It on Pinterest