… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 8 inspiráló tipp a boldogság eléréséhez

8 inspiráló tipp a boldogság eléréséhez

Bár a nyár még csak a sarkon jár, itt az ideje, hogy ne csak a ruhatáradat frissítsd fel, hanem azt is ahogyan magadra tekintesz! A boldogság eléréshez nem feltétlenül szükséges azonnal megvalósítani álmainkat, akár most azonnal feltöltheted magad pozitív gondolatokkal! Íme néhány tipp, melyekkel perceken belül boldogabb lehetsz, és önbizalmat szerezhetsz. 

Tegyél valami jót!
Gyakran ha önzetlenek vagyunk, legalább annyit kapunk, mint amennyi az a személy, akinek segítünk. Amikor lehangolt vagy, próbálj meg valami jót tenni valakivel, elsőre talán nehéz, de meglátod, de hidd el hihetetlen lendületet ad majd később. A jó lelkiismeret természetes örömöt jelent számunkra, és önbizalommal tölt fel.

Teremts nyugodt környezetet magad körül!
Ébredés után ha van időd, rakj rendet az ágyad körül! Bár csak apróságnak tűnik, meglátod jobban érzed majd magad tőle, arról nem beszélve, hogy mikor hazaérsz rendezett környezet fogad majd, amitől sokkal jobban fogsz tudni lazítani.

Töltődj fel energiával!
Tanulmányok bebizonyították, hogy mikor energikusabbnak érezzük magunkat, egyúttal boldogabbak is vagyunk. Ebben leginkább a mozgás segíthet, éppen ezért kelj fel az irodai asztaltól és sétálj egyet, vagy használd a lépcsőket a lift helyett néha. Ha pedig teheted menj ki a szabad levegőre, a napfény ugyanis serkentőleg hat az agyra is.

Nézz szembe a félelmeiddel!
Legtöbbször a félelem valamitől megbénít bennünket. Ilyenkor ha meg se próbálsz szembe nézni az okával, annál rosszabbul fogod érezni magad. Kényszerítsd magad arra, hogy nyilvánosság előtt beszélj, hívj valakit randira, és közben ismételgesd magadban: “Élvezd a kudarcot is!” Még ha a valami nem is sikerül, erőt ad majd, hogy szembenéztél vele és megpróbáltad.

Tanulj valami újat!
Mindenkinek vannak olyan témák az életében, amiről többet szeretne tudni. Írj erről egy listát, és keresse rá az interneten, vagy a könyvtárban, hogy kielégítsd a tudásszomjad. Kuporodj be a fotelbe és olvass olyasmikről, amik érdekelnek. Fontos azonban, hogy ne arról olvass amiről tanulnod kéne, hanem amiről valóban többet szeretnél hallani.

Foglalkozz azzal, ami boldoggá tesz!
Minden nap tölts legalább 20 percet azzal, amit szeretsz. Olvass, sétálj, nézz filmet, vagy játssz valamit. A lényeg, hogy egyedül is képes légy lazítani, és önmagadnak örömet szerezni.

Színészkedj!
Talán elsőre erőltetett, mosolyogj! Az álmosolyból egy idő után igazi lesz. Kutatások bizonyítják, hogy közérzetünk akár a kényszeredett mosolygástól is javulhat. Így mások is szívesebben közelednek majd feléd.

Összpontosíts a pozitív dolgokra
Mielőtt lefekszel aludni, írj össze legalább 5 olyan dolgot, ami jó volt a napodban. Ügyelj arra, hogy csak a pozitívumokra koncentrálj. Hidd el többet is fogsz ötnél találni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest