… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Zöld út az egészséghez!

Zöld út az egészséghez!

A zöld gyümölcsök nagyban hozzásegítenek, hogy szervezetedbe elegendő rostanyag kerüljön. A kellő rostanyag bevitel által pedig, bőröd rugalmasabb, feszesebb lesz, hiszen a rostok és a B- vitamin is elengedhetetlen, az új bőrsejtek kialakulásához. Érdemes tehát kipróbálni gyümölcsöző tippjeinket.

Avokádó
Származási helyén „őserdei margarinnak” nevezik, hiszen gyümölcshúsa vajszerű, íze pedig a dióéhoz hasonló. Sokan a fiatalság gyümölcsének tartják, mivel nagy olajtartalmú és rendkívül gazdag B1-, B2-, E-vitaminban és ásványi anyagokban. A benne lévő többszörösen telített zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. Kitűnően alkalmas az arcbőrre is mivel táplálja, puhítja és megfiatalítja a száraz, vízhiányos bőrt. Színe a világostól a sötétzöldig sokféle árnyalatú lehet, az ínyencek szerint a majdnem fekete héjú a legfinomabb.

Lime
A lime vagy más néven limetta, a citrom közeli rokona. Héja vékony, gyümölcshúsa nagyon lédús, illatos és aromásabb is a citroménál, talán pont ezért olyan közkedvelt alapanyaga a koktéloknak. Indiából származik, de napjainkban már minden trópusi országban termesztik. A vitaminok közül C-vitamint tartalmaz nagyobb mennyiségben, de gazdag kalciumban, foszforban és káliumban is. Kiváló hűsítő a nyári hónapokban.

Télen érdemes sok kiwit fogyasztanunk, hogy ne legyünk fáradtak

Kiwi
A Kínából származó gyümölcs fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat, ásványi anyagokat, E- és C-vitamint tartalmaz. Fogyasztása erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterint és elősegíti a szívizom működését. Kitűnően alkalmas krónikus fáradtság ellen, és a csontokat is erősíti.

Szőlő
A szőlőben rendkívül értékes tápanyagok találhatók meg. Szőlőcukor, kálium, kálcium, foszfor, gyümölcssavak, B-vitaminok és C-vitamin. Fogyasztása jó hatással van az idegekre, az agyra, a csontokra és a fogakra. Jelentős mennyiségű szeléntartalma miatt nagymértékben befolyásolja a sejtek öregedés elleni küzdelmét. A szőlőlé kúraszerű fogyasztása mindenkinek ajánlott!

Zöldalma
Ez az igen népszerű gyümölcs gazdag kalciumban, foszforban, vasban, magnéziumban, nátriumban, A, B komplex és C vitaminban is. Jó hatással van az emésztésre, mivel serkenti a táplálék felszívódását. Depresszió és alacsony vércukorszint kezelésére is alkalmas.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest