… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Így grillezz pulykát!

Így grillezz pulykát!

Végre itt a grillszezon, amikor a főzés kiléphet a konyhából. A szabadtéri sütögetés az egyik legszuperebb program. A kellemes társaságot, fejeld meg pácolt pulykahússal és könnyű, nyári vegyes salátával!

Minőségi pulykahúsból bármilyen fogást könnyen elkészíthetsz és így a grillezés is igazi élmény lehet. Remek ízeket érhetsz el egy jól kitalált és előkészített pácolással. A Gallicoop szakemberei szerint ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény van egy-két tudnivaló, amire jó, ha figyelsz!

  1. Ne pácold sokáig!

Ha túl sokáig hagyod a húst a pácban, a fehérjék elkezdenek bomlani, a rostok mállóssá válnak, és ez árt az ízeknek.

  1. Vigyázz a hőmérsékletre!    

A pácolt húsokat jól zárható dobozban vagy üvegtálban, lefóliázva tedd a hűtőszekrénybe, de a grillsütőre csakis langyosan pakold őket, különben a közepük nem sül át rendesen, kívül pedig könnyen megégnek. A pácolt ételt grillezés előtt kb. félórával vedd ki a hűtőszekrényből és tartsd szobahőmérsékleten.

  1. Óvatosan a fűszerekkel

A hús felületére tapadt fűszereket, páclevet sütés előtt távolítsd el, itasd fel, különben fekete kéregként sülnek rá.

  1. Ennyi idő kell a pácnak

A baromfi és szárazabb vörös húsokat sütés előtt este, de legkésőbb aznap reggel tedd páclébe. Szebb lesz a hús színe, ha kevés barna cukrot is teszel a pácba.

  1. Figyelj a szénre!

A sütést csak akkor kezdd el, ha a szén már világosszürke hamuval fedett. Kb. 20-30 percre van ahhoz szükség, hogy a faszén vagy a brikett leégjen.

+1 Minőségi alapanyagokat használj!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest