… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Ezzel a trükkel sokkal ízletesebb és kiváló minőségű lesz a bor! – Egyszerű trükk!

Ezzel a trükkel sokkal ízletesebb és kiváló minőségű lesz a bor! – Egyszerű trükk!

Milyen borokat szeretünk?

Közepes minőség, esetleg elsőosztályú?

Gondoltuk volna, hogy egy apró trükkel még a legegyszerűbb bor is lehet ízletes, éppen olyan, mint a kiváló minőségűek?

Vajon mi a titok nyitja?

Ismerjük a szakkifejezéseket és megnevezéseket, mint például Cuvée, Terroir.

Aki nem ismeri ki jól magát a borok között, szívesebben választ a kedvező árú, esetleg közepes minőséget képviselő borok közül, így kímélve pénztárcáját.

Four happy friends eating lunch in the modern restaurant, toasting with red wine.

Jó hírek!

Létezik egy megoldás, ami minden bort ízletesebbé tesz.

Így teljesedik ki a bor aromája

Amikor a bort kinyitjuk, öntsük át egy üvegkancsóba.

Ez tulajdonképpen az átfejtés egyik módja.

Az átfejtés során a bor minden része érintkezik a levegővel, az aromák kiteljesednek.

Az ok nem más, mint, hogy a borban található savak, fanyar ízek, szenes hidrogén molekulák, melyek az alap ízét adják és meghatározzák egy bor ízét, gyorsan kémiai kapcsolatba tudnak lépni egymással.

Ettől a bor íze megváltozik pozitív irányba.

A legjobb választás egy olyan kancsó, aminek a szája jóval szűkebb, mint maga a kancsó.

Minél több levegővel tudjuk összezárni a bort, annál jobban előjönnek az aromák.

Amikor a bort bort kancsóba fejtettük, hagyjuk állni legalább egy-két órát.

Ez a megoldás minden bor esetén kiválóan alkalmazható, de a különbséget igazán a vörösboroknál

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest