… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Bemutatjuk a kifinomult ízharmóniákhoz megálmodott BARISTA kávékat

Bemutatjuk a kifinomult ízharmóniákhoz megálmodott BARISTA kávékat

A legkiválóbb minőségű kávék és a lágy tej párosításából megalkotott ízharmóniákat sokáig a profi baristák kiváltságának hittük. Ám a Nespresso most három új limitált kiadású kávéval jelentkezik, amelyek közül kettőt kifejezetten arra fejlesztett ki, hogy otthonában is bárki megteremthesse a tejes kávéreceptek élményét. Legyen szó akár egy krémes cappuccino-ról, egy testes espresso macchiato-ról vagy egy rendkívül intenzív ristretto-ról, a BARISTA Limited Edition kávék között mindenki megtalálja azt az őrleményt, amellyel egy színvonalas kávézó hangulatát idézheti fel saját konyhájában.

A baristák hozzáértése és kreativitása, valamint a tej mesteri adagolása tökéletes harmóniát teremt a kávé összetett ízvilágában. A Nespresso ezt az érzetet szerette volna maradéktalanul visszaadni, ezért a szakértők rengeteg érzékelési tesztet végeztek, hogy megállapítsák a BARISTA Limited Edition kávék pörkölésének pontos mértékét és az ideális őrlési technikákat. AhogyKarsten Ranitzsch, a Nespresso kávé üzletágának vezetője elmagyarázta: “A vásárlóinkkal folytatott beszélgetések nyomán világossá vált, hogy a tökéletes feketekávé nem okvetlenül jelent garanciát a tökéletes tejes receptre is. A világ legjobb baristáihoz hasonlóan mi is páratlan kávéismereteinket vettük alapul ahhoz, hogy megértsük, mi az az ideális keserűség, savasság, testesség és ízvilág, amit azok keresnek, akik a kávét tejjel szeretik. Büszkék vagyunk rá, hogy sikerült megalkotnunk ezt a három limitált kiadású őrleményt, amelyeket kifejezetten azoknak fejlesztettünk ki, akik számára egy tökéletes Nespresso kávé tejjel készül – például egy espresso macchiato formájában.”

A Nespresso úgy állította össze a BARISTA Limited Edition sorozatot, hogy minden kávérajongó számára csábító lehetőségeket kínáljon:

BARISTA Chiaro
A kóstoláskor érvényesülő ízvilág: ezt a kávét úgy formálták meg a Nespresso szakértői, hogy édeskés, kényeztető cappuccino készülhessen belőle, amelynek selymességét, krémességét és kerek ízeit kivételesen finom kekszes jegyek gazdagítják.
Intenzitás: Közepes pörkölésű kávé, mely feketén elkészítve 5-ös intenzitású, ugyanakkor ízeit kellemesen lekerekíti, ha tejjel kombinálják.
Cappuccino formában elkészítve a legélvezetesebb: 25 ml kávé, 60 ml tejhabbal koronázva.

BARISTA Scuro
A kóstoláskor érvényesülő ízvilág: a gondosan megalkotott őrlemény intenzitása, gazdag ízvilága és testessége egy kis tejhabbal együtt bontakozik ki igazán.
Intenzitás: Közepesen sötét pörkölésű kávé, mely feketén elkészítve 8-as intenzitású és tejjel elkészítve is megőrzi erőteljes karakterét.
Espresso macchiato formában elkészítve a legélvezetesebb: 40 ml espresso két kanál tejhabbal, hogy maradéktalanul megőrizzük a kávé erőteljes karakterét.

BARISTA Corto
Kóstolja meg a BARISTA Corto őrleményt feketén, Ristretto formában (25 ml)!
A kóstoláskor érvényesülő ízvilág: a BARISTA Corto zöldkávéinak mesteri keverése rendkívül intenzív ízt teremtett, amelyet vastag, szirupos textúra és sötét tónusú, márványos crema tesz teljessé.
Intenzitás: Az erősen pörkölt keverék intenzitása 11-es.
25 ml-es fekete Ristretto formában elkészítve a legélvezetesebb.

Bármilyen kávé is legyen a kedvence, a BARISTA kollekcióban biztosan megtalálja majd az Ön számára tökéletes ízharmóniát – anélkül, hogy ki kellene lépnie otthonából.
A három Limited Edition BARISTA kávé világszerte korlátozott időn át lesz kapható a Nespresso Boutique-jaiban!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest