… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Trend&Lifestyle Omlós mákos pite

Omlós mákos pite

Gasztroblogger szakértőnk, Wessely Márta mákos finomságokat készített. „A vasárnapi ebéd után hiányzott valamilyen desszert…”- így született meg az Omlós mákos pite receptje! 

Tészta: 18 dkg finomliszt, 2 dkg nádcukor, csipet só, 1 ek hideg víz, 11 dkg hideg vaj
Töltelék: 15 dkg darált mák, 14 dkg nádcukor, 1 nagyobb tojás, 7 dkg vaj, 1 dl tejszín

A sós, cukros lisztet a vajjal elmorzsolom, majd a vízzel tésztává összedolgozom.
Fóliába csomagolom és egy órára bedugom a hűtőmbe. A töltelékhez a mákot összekeverem az olvasztott vajjal, a cukorral, a tejszínnel és a tojással.
A hűtőből kivett tésztát lisztes deszkán pitetálnyira nyújtom, abban elfektetem.
A mákos tölteléket beleöntöm ráfektetem a fél szilváimat és a tálamat a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom.
Nagyjából 45-50 perc alatt készre sütöm.
További receptek: mirelle.hu

Hozzászólások

Pin It on Pinterest