… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Csokoládészuflé meggyel és vaníliafagylalttal

Csokoládészuflé meggyel és vaníliafagylalttal

Egy könnyen elkészíthető mennyei finomság, ami megédesíti a hidegebb őszi napjainkat!

Hozzávalók: 5 dkg belga csokoládé, 2,5 dkg margarin,2,5 dkg cukor, 2,5 dkg liszt, 1 tojás, 3 dkg meggy, 3 dl vörösbor, fahéj, szegfűszeg

Elkészítés: Vízgőzön felolvasztjuk a csokoládét a vajjal,majd hozzáadjuk a cukrot. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojásokat, ügyelve arra, hogy  ne legyen túl forró, nehogy a tojás kicsapódjon. Majd hozzáadjuk a lisztet is, így pedig egy sűrű masszát kell kapjunk. Kivajazzuk, lisztezzük a szuflé formákat, beletöltjük a masszát és 200 fokon nyolc percig sütjük. Figyeljünk arra mindig oda, a desszert lényege, hogy belül a csoki még folyékony legyen!
Forró meggymártással tálaljuk, amihez a meggyet a saját levében felforraljuk, majd vörösbort, ízlés szerint cukrot, fahéjat, szegfűszeget adunk hozzá, végül keményítővel sűrítjük.
Minél savanyúbbra hagyjuk a meggymártást annál pikánsabb lesz a forró csokoládéval!
Recept: Gödöny Ferenc, chef

Hozzászólások

Pin It on Pinterest