… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Blog Gyors, intenzív és hatékony!

Gyors, intenzív és hatékony!

Egészen kislány korom óta sportolok. Babaúszással kezdtem, majd a járás megtanulása után, ritmikus sportgimnasztikával folytattam. Tinédzserként pedig 6 évet játszottam a Budapest Sport Egyesületben, igazolt röplabdásként. Amióta abbahagytam a versenyszerű sportolást, rengeteg edzésformát kipróbáltam. Kedvenceim többek között a kangoo és a squash, de a legújabb őrület nálam a Power Plate!

Az első edzésem előtt egy kicsit szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban. El sem tudtam képzelni azt, hogy én, aki minimum heti háromszor sportolok, egy gépen eltöltött 30 perc után fáradt leszek. De tévedtem. Valóban éreztem azt a kellemes izomfáradtságot, amit máskor, egy óra edzés után szoktam. Annyira talán nem izzasztó, mint a kangoo, de ez azért van, mert a Power Plate inkább a direkt izommunkára koncentrál.
Működési elve a rezgő platón alapszik, ami az izmok reflexszerű összehúzódását eredményezi. Ezt az izommunkát fokozzák a fitnesz gyakorlatok. A 30 perces edzésbe belefér az egész test átmozgatása, így a kar, a has, a hát, a comb és a vádli is. De ha valaki például főleg a hasra szeretne koncentrálni, akkor a személyi edzője olyan programot állít össze, aminek a nagy része a has izmait dolgoztatja meg.
Pontosan ez az egyik dolog, amiért én nagyon szeretem. Mert teljesen személyre szabott. Emellett gyors és intenzív is. Szép a környezet és az edzők szakértelme még hitelesebbé teszi az edzésformát. 

Pin It on Pinterest